Skip to content
Viatjar a Formentera en Vaixell

El Viatge

El viatge en ferri entre Eivissa i Formentera es realitza a través d’un estret conegut com Es Freus. Es tracta d’una zona amb un alt valor ecològic i cultural, així que durante no només gaudiràs el destí, sinó de tot el viatge.

Duració del viatge entre Eivissa i Formentera

El trajecte en ferri entre les dues illes es pot cobrir fàcilment en poc més de mitja hora entre els ports d’Eivissa i La Savina, aFormentera. La distància entre illes és tot just de 3,4 milles marítimes, però els ports estan separats per aproximadament 11 milles, el que explica el temps emprat en fer el trajecte.

Es Freus és estret que separa dos grans masses de terra en meitat del Mar Mediterrani, així que l’onatge es comú a aquesta zona, encara que no has de patir: es tracta d’un trajecte tranquil. No obstant, pels primerencs i primerenques en un vaixell o aquelles persones amb facilitat per marejar-se, els recomanem prendre algun medicament contra el mareig, per exemple Biodramina, mitja hora abans de pujar al ferri. Únicament en períodes de molt mal temps, el transport per ferri pot arribar a ser cancel·lat.

Es Freus, l'estret que separa Eivissa i Formentera
Es Freus, l’estret que separa Eivissa i Formentera

La sortida del ferri es realitza únicament des del Port d’Eivissa (no hi ha cap vaixell que cobreixi aquest trajecte des de Sant Antoni o cap altre port de l’illa d’Eivissa), i res més salpar es disfruten d’unes vistes imponents de la ciutat d’Eivissa, amb les casetes de pescadors dels barris de la Marina i Sa Penya als peus de les imponents murades renaixentistes de Dalt Vila. Aquestes murades van ser declarades Patrimoni de la Humanitat en 1999 i són un dels valors cultural més important de les Pitiüses. Mentre el vaixell comença la seva marxa cap a Formentera i s’allunya del port, també veiem la part del darrere de Dalt Vila tenint accés visual a una de les joies arquitectòniques de la Mediterrània.

També volem destacar la importància ecològica des Freus, entre Eivissa i Formentera. Sota el mar habiten les praderies de Posidònia Oceànica, una planta aquàtica que està considerada com l’ésser viu més gran del món, a més d’estar declarada com a Patrimoni de la Humanitat en aquesta zona. També habiten multitud d’espècies marines, com tortugues o dofins, que alguns afortunats han vist saltar al costat del ferri mentre van camí a Formentera. Aquest trajecte s’ha fet tan famós per la seva bellesa, que fins i tot s’ha popularitzat com a lloc on realitzar nombroses festes en vaixell a Eivissa, en què s’inclouen begudes i música, respectant el medi natural.