Skip to content
Viatjar a Formentera en Vaixell

Com arribar a Formentera

Per arribar a Formentera, cal passar necessàriament per Eivissa. A Formentera només es pot arribar mitjançant un ferri que únicament surt del port d’Eivissa. Per tant, és obligatori passar per la major illa de les Pitiuses abans d’anar a Formentera. Si no vols romandre a Eivissa més temps del necessari, has de conèixer com arribar des del seu aeroport a Formentera. Et recordam que pots comprar el teu passatge en ferri d’Eivissa a Formentera en aquesta mateixa pàgina

Contenidos de la página

Com arribar?

Pel fet que Eivissa sigui una illa només podrà arribar mitjançant vaixell o avió. Això, no l’ha de preocupar ja que hi ha una gran quantitat d’opcions d’arribar tant en vaixell com en avió.

L’aeroport d’Eivissa es troba al municipi de Sant Josep, al sud de l’illa.

Port d'Eivissa
Port d’Eivissa

Com arribar en avió?

Les principals companyies aèries operen vols amb destinació Eivissa. Hi ha que tenir en compte que durant la temporada d’estiu (a partir d’abril fins octubre) hi ha mes freqüència de vols que durant la rest de mesos.

Els preus dels vols poden variar molt, depenent de la data d’antelació a la compra i la data del viatge. Així com en ple estiu, diguem finals de juliol i el mes d’agost, els bitllets són més cars (sobretot si són en cap de setmana), durant l’hivern òbviament baixen bastant, així que comprant-los a més amb certa antelació, pot fer que el nostre bitllet d’anada / tornada sigui una part més petita del que s’esperava. Per descomptat, sempre hi ha algunes ofertes d’última hora a l’estiu també motiu pel qual, sempre és bo estar al dia i visitar les webs de companyies de baix cost.

Com moure’s des de l’aeroport?

Tens tres opcions:

  • Autobús, un opció és triar del servei d’autobusos de l’illa. Òbviament a l’estiu és un recurs altament demanat però no per això menys valuós. Pot costar uns 2 € i podrà arribar a l’estació d’autobusos d’Eivissa, lloc des del qual es podrà ja dirigir cap a la població que desitgi amb l’autobús corresponent. És molt fàcil trobar la parada d’autobusos a l’aeroport, ja que sortint per la corresponent sortida “Arribades”, la podrà veure al davant.
  • Taxi, una opció a vegades descartada per cara, sobretot per joves. Però és una opció còmoda. Només sortir de la terminal podrà veure la cua de taxis esperant o la cua de gent esperant) Doncs sí, a l’estiu sol haver escassetat de taxis en alguns punts claus de l’illa i aquest òbviament és un d’ells. Aquest fet promou l’existència de taxis pirata (de vostè depèn la decisió o no de agafar-los ja que segur que li seran oferts). El preu aproximat d’un viatge des de l’aeroport a Eivissa pot ser de 15 € ia Santa Eulàlia o Sant Antoni de uns 25 €.
  • Lloguer cotxe o moto, si realment es mourà per l’illa i vol conèixer fins a l’últim racó de l’illa, necessitarà llogar un cotxe o una moto, ja que el servei d’autobusos no cobreix ni de bon tros moltes parts de l’illa. I per un preu bastant raonable aconseguirà un cotxe o moto, a més depenent del que estigui disposat a viatjar per l’illa, li acabarà sortint més rendible que desplaçar-se en taxi, ja que a molts punts no arriben els autobusos. En el mateix aeroport trobarà companyies de lloguer que estaran encantades d’ajudar.
Eivissa i Formentera, des de l'espai. Foto: Astronauta Tim Peake
Eivissa i Formentera, des de l’espai. Foto: Astronauta Tim Peake

Com arribar a Eivissa en vaixell?

No pots arribar a Formentera directament en vaixell si no passes abans per Eivissa. Aixó sí, sí que pots arribar a Eivissa mitjançant un vaixell. Quin són els avantatges d’anar en vaixell? Normalment els bitllets seran més barats que si viatja en avió, repeteixo NORMALMENT, que sempre hi ha gangues i excepcions i una altra és la possibilitat de portar el seu cotxe. A més, no t’hauràs de preocupar pel trasllat des de l’aeroport fins al port.

No obstant la principal desavantatge és que triguen unes quantes hores en el millor dels casos, que seria des de Dénia. Aquests vaixells solen arribar a Eivissa però amb Balearia també es pot arribar a Sant Antoni en comptes d’Eivissa, cosa que de vegades pot convenir …

Les companyies que operen al port d’Eivissa són:

  • Balearia: Arribant a Eivissa i partint de Barcelona o Dénia. Arribant a Sant Antoni i partint des de València.
  • Iscomar: Arribant a Eivissa i partint de Barcelona, Dénia o València.
  • Acciona: Arribant a Eivissa i partint des de Barcelona, Palma de Mallorca o València.

La forma més còmoda de comprar bitllets en aquestes companyies és a través de les seves respectives webs:

¿Avió o vaixell?

Doncs evidentment per comoditat, des d’aquí recomanem l’ús de l’avió. De tota manera si és un viatge llarg, on no cal gestionar tant el temps, amb un viatge en vaixell pot gaudir del sol i bon temps de l’estiu ja que aquests solen disposar de terrasses per sortir a prendre l’aire durant el viatge, excepte que es tracti d’un ferri d’alta velocitat on no sol estar permès.

Autobús de l’aeroport d’Eivissa al port d’Eivissa

Si tens planejat arribar en avió a Eivissa, la distància que separa l’aeroport del Port d’Eivissa és de nomès 8 quilòmetres. Pots fer aquest trajecte en taxi fins al port (aproximadament 20 euros) o en autobús. L’autobús et deixarà just davant de l’estació marítima, des d’on podràs pujar a bord d’un dels nostres vaixells. Aquí et deixem els horaris de l’autobús de l’aeroport d’Eivissa al Port d’Eivissa:

Autobusos a l’Estiu (01/04 – 31/10)

EIVISSA (ESTACIÓ)> SANT JORDI> AEROPORT 06:00 a 24:00 (Cada 20 min) (Juliol i agost cada 15 min)

AEROPORT> SANT JORDI> EIVISSA (ESTACIÓ) 06:30 a 00:30 (Cada 20′ min) (Juliol i agost cada 15 min)

 

Autobusos a l’Hivern (01/11 – 31/03)

EIVISSA (ESTACIÓ)> SANT JORDI> AEROPORT 7:00-23:30 (Cada 30 min)

AEROPORT> SANT JORDI> EIVISSA (ESTACIÓ) 7:20-23:50 (Cada 30 min)

Si arribes directament al port des de la Península no hi ha problema, excepte si arribes al Port de Sant Antoni, des d’on hauries d’arribar al Port d’Eivissa agafant un autobús (en un trajecte d’aproximadament mitja hora) o un taxi (aproximadament 25 euros ).

El ferri de camí cap a Formentera
El ferri de camí cap a Formentera

Aquest és l’últim pas per arribar a Formentera. Disfruta les vacances!